De Amsterdamse KONINGIN van het KLASSIEK BURLESQUE 2015

Madame Romanova brengt haar elegante Burlesque acts naar diverse podia rond de wereld!

BURLESQUE

BIOGRAPHY

Romanova’s passie voor Burlesque is ontstaan vanuit de gedachte van ‘women empowerment.’ Haar grootste inspiratie bij het creëren van haar Burlesque acts is de vrouw met een sterke persoonlijkheid, een femme fatale, een stijlicoon die een blauwdruk op de geschiedenis heeft achtergelaten. Voorbeelden hiervan zijn vrouwen als Cleopatra, Mata Hari en Sally Rand, koppige feministen die vechten voor hun rechten maar tegelijkertijd sensueel, vrouwelijk en liefhebbende moeders zijn.

‘Ik geloof dat alle vrouwen op aarde dezelfde rechten als mannen moeten hebben en dat vrouwen sterk genoeg moeten zijn om zelf over hun leven te kunnen beslissen, afgezien van hun ras, nationaliteit, etnische achtergrond, leeftijd of status. In mijn Burlesque acts zet ik een sterke zelfverzekerde vrouw neer, die controle heeft over haar leven terwijl ze met een knipoog en een verleidelijke glimlach naar het leven kijkt. Middels mijn Burlesque acts uit ik mijzelf en vier ik hiermee de vrouwelijkheid. Het is mijn absolute passie,’ aldus Romanova.

AWARDS AND TITLES

2015 Queen of Classic Burlesque bij Amsterdam Burlesque Award

2015 Best Classic Act bij Italy Queen Burlesque Festival

2014 Tweedeprijswinnaar bij Burlesque Queen Rouge

2012 Tweedeprijswinnaar bij Burlesque Queen Paris

BLOG

Sally Rand Tribute

Dear Burlesque friends, many times I have been asked a question about my experience with Feather Fan Dancing. In this...

Read More

My brand new website

Hi everyone!!! My brand new website www.MadameRomanova.com finally is up and running! Special thanks to Konstantin Youdenko from youdenko.com who did an amazing job!!!

Read More

BLOG

CONTACT